Emilievejs Slagterforretning

Kurv (0)

Fjerkræ på julebordet

Friskslagtede ænder til jul

Ænderne er rengjorte fra slagteri, men vi har efterset hver enkelt and for rester af indmad mv. og fyldt anden med æbler og svedsker så den er lige klar til ovnen eller gryde.
Det eneste du skal gøre er at krydre med salt.
Alle ænder vejer mimimum 3 kg. nogle større.
Ænderne udruges, udklækkes og opdrættes på samme farm.
Slagteriet ligger i umiddelbart nærhed af staldene, hvilket gør at ænderne har ganske kort transporttid til slagtning.
Ænderne fodres med primært hvede. Foder indeholder ikke benmel, medicin eller vækstfremmere.

Pr. stk. 269,00
Vi anbefaler at bestille i forvejen, da vi ikke kan bestille ydereligere ænder end dem vi har reserveret.

Stegte ænder til jul

De friskslagtede ænder kan også bestilles i en stegt udgave hos din slagter.
Du får: 1 stk. friskslagtet and stegt med æbler og svedsker. (4 pers.) der er min. 2 stk. til hver
Anden er efter stegning klippet i passende stykker og lagt i alubakke.
Der medfølger stegesky til din sauce.

Opskrift:
Andestykkerne fordeles i en bradepande og drysses med groft salt. Ovnen opvarmes til 200˚C.
Kødet varmes i ca. 30 min. eller til skindet er sprød (nogle ovne kræver lidt højere temp. for at få sprød skind) skyen jævnes og smages til.

Pr. stk. 355,00

Kalkuner

Kalkunen er blevet rigtig populær og det magre kød kan tilberedes på mange måder. Du kan for eksempel vælge at tilberede kalkunen på den klassiske amerikanske facon - altså som hel farseret kalkun med tranebærsauce og gravy.

Hel kalkun fra Familien Jensen Kalkuner i Himmerland. Kalkun er en nyklassiker i det danske køkken. Særligt ved højtiderne, hvor vi normalt serverer and eller gås, har den mere magre kalkun vundet indpas som et sundere alternativ.

En hel kalkun er et godt valg, når I er mange om bordet.

Friskslagtet dansk kalkun.

Kalkunen vejer ca. 4-5 kg. Men vægten kan variere lidt, så vi prøver at finde en så tæt på den størrelse du ønsker.

Pr. kg 82,50

Farseret kalkun

Ønsker du en farseret kalkun tilbyder din slagter at gøre dette. Vi udbener kalkunen så kun lår og vinger er tilbage. Herefter farseres kalkunen med en hjemmelavet fars med champignon, grillet peber og persille.

Disse fås i flere størrelser:

Ca.3 kg, 6-8 pers. Pr. stk. 329,00
Ca.4 kg, 8-10 pers. Pr. stk. 399,00
Ca. 5 kg, 12-14 pers. Pr. stk. 479,00

Envidere kan også farsere et helt kalkunbryst og svøbe det med bacon.
Pr. kg. 122,00

Gæs

Gæssene vejer ca. 5 kg.

Pr. kg 87,00

Økologiske friskslagtede ænder fra Gråsten.
Dem med sprødt skind.

Vores økologiske ænder er af racen peking og mulard.
Pekinganden er en svømmefugl og har derfor et større fedtlag på brystet. Anden svinder lidt i størrelsen ved stegning, til gengæld gør fedtet, at skindet bliver lækkert sprødt.
Mulard er en krydsning mellem en peking and og en berberie and.

Dyrevelfærden er i højsædet.
Peking ænderne opdrættes i Tyskland. Et bevidst valg, da kravene til dyrevelfærd er højere på den anden side af grænsen. Det gør også, at vore dyr ikke udsættes for timelange transporter til slagteriet. De går praktisk talt næsten op og ned af slagteriet.

Store naturområder.
De er fra fritgående opdræt og har fri adgang til udendørs arealer. De går på store naturområder med masser af græs. De spiser græsset på markerne og får suppleret med grovfoder og almindeligt foder.  Altsammen økologisk selvfølgelig.

Naturlig adfærd med badevand.
Som økologisk and er der også badevand, så ænderne kan vaske sig og holde næb, næsebor og hoved ordentligt rent.

16 ugers ænder.
Ænderne er 16 uger, når de slagtes. Lever de længere bliver kødet sejt og skindet “pigget”.  Vore ænder nedkøles i kølerum til minus 2° C. efter slagtning (modning). Inden de pakkes ligges den rengjorte indmad tilbage i anden.

Vægt: Ca. 2,8-3 kg.

Pr. kg. 150,00

Fersk and fra Gråsten

Gråsten Berberie Gourmet And.

En kødand.
I Danmark også kendt under navnet moskus and. Den stammer oprindeligt fra Sydamerika og er kendt for sit magre kød.
I modsætning til Peking og landænder som oprindeligt kommer fra de nordligere himmelstrøg, så behøver berberie anden ikke så meget fedt på kroppen for at holde varmen.
En Berberie and er en kødand. Fra naturens side er det en flyvefugl. Det betyder, at den har mere brystkød og knap så tykt et fedtlag.

Mest fedtfattigt kød for pengene.
Berberie anden er det magreste andekød, du kan finde. Faktisk er den mere mager, har mindre fedt og færre kalorier end kalkun, hvis man skærer det synlige fedt væk inden fortæring. Fedtprocenten på brystfilet er under 1 % og den indeholder 50 % mindre fedt end andre ænder.
Hvis man sammenligner pris og stegesvind mellem de forskellige ænder, så vinder berberie anden over alle andre. Ingen anden and giver så meget færdigstegt kød som berberie anden.

Slagtet på gården.
Ænderne opdrættes lige syd for den danske grænse. Et bevidst valg, da dyrevelfærdskravene er langt højere i Tyskland.
Det gør også, at vores ænder nu selv går ind til slagteriet, hvilket giver et endnu mindre klima aftryk. Og selvfølgelig bedre dyrevelfærd.
Det er et fantastisk syn, at se ænderne der roligt følger efter den fløjtende hyrde ind på gården.
Gråsten Fjerkræ slagter generelt ikke rituelt, dvs. hverken halal eller schächtning.
Faktisk har firmaet godkendelse fra fødevarestyrelsen til at mærke produkter med “ikke halal slagtet”.

Udeliv og dyrevelfærd.
Ænderne er fra fritgående opdræt. De opdrættes i stalde med fri adgang til udendørsarealer.
Berberi anden lukkes ind i stald om natten, da den med sin naturlige adfærd ellers vil flyve op i trækronerne, deraf øgenavnet ”træand”.
Gråsten Berberie Gourmet ænder får ikke næb og klør trimmet/klippet. Giv dem plads nok, så er det ikke nødvendigt.
Gråsten Berberie Gourmet ænder er ikke opvokset med henblik på foie gras. Som bevis leveres Gråsten Berberie Gourmet ænder med indmad.
Et andet godt bevis på at ænderne har haft en sund og ustresset opvækst er, at leveren er mørk.

Vegetabilsk foder.
Foderet er fra en dansk fodermølle med tysk afdeling. Foderet er 100% vegetabilsk.

Længere levetid.
En Berberie and er langsomt voksende. De vokser i mindst 14 uger og max. 16 uger.
Længere levetid giver sejt kød og “pigget” skind. Til sammenligning tager det ca. 6 uger at gøre en Peking eller en landand slagteklar.
Berberie ænder fås i mange størrelser. Den lille berberie and (hunnen) hedder Canette og den store (hannen) hedder Canard.
Canetten vejer ca. 1,4-2,2 kg og Canard’n vejer fra 2,2 op til 4,0 kg.

Dug frisk.
Gråsten Fjerkræ Berberie Gourmet Ænder er friskslagtede.  Efter slagtning køles vore ænder ned i kølerum til minus 2° C. (modning).
Den rengjorte indmad ligges tilbage i anden inden pakning. Indmaden er nedfrosset til minus 22° C. inden tilbagelægningen.
Kuldeafgivelse fra den frosne indmad og den nedkølede and kan medføre, at der kommer rimfrost på poserne.

Ænderne vejer ca. 3 kg.+

Pr. kg 120,00

Video: Se Gråsten Fjerkræ and 2017.