Emilievejs Slagterforretning

Kurv (0)

Antibiotikafri svinekød

Som den eneste forhandler i Vendsyssel af den antibiotikafri gris glæder vi os til at introducere den for vores kunder.
Det er en konventionel gris som vi garantere 100% ikke er medicineret.
Vi forhandler i forvejen økologisk svinekød, det vil vi blive ved med.
Men denne gris giver os mulighed for at sælge antibiotikafri svinekød til en meget billigere pris end det økologiske.

Konceptet er skabt med ønske om at modarbejde forekomsten af multiresistente bakterier i den danske svineproduktion.

• Vi arbejder tæt sammen med 4 dygtige landmænd, som har fokus på godt landmandskab og sunde grise. Landmændene skal arbejde aktivt på at hele besætningen skal ligge på et minimalt forbrug af antibiotika.

• Strategien er at arbejde med nedsætning af bakterie- og sygdomspres i besætningen ved at fodre grisene med fermenteret (mælkesyregæret) foder. Det giver dem en sund tarmflora, der giver et stærkt immunsystem og bekæmper bakterier, så grisene ikke bliver syge.

• Zink tilsættes normalt i svineproduktioner for at modvirke diarre ved fravænning, men zink er også med til at skabe resistente bakterier. Der må derfor ikke tilsættes zink i foderet. I stedet bruges der ofte tang, som også fermenteres.

• Grisene slagtes på et mindre privatslagteri hvor de tørslagtes.

Vores slagter fortæller om grisen her.