Emilievejs Slagterforretning

Kurv (0)

Fjerkræ på julebordet

Friskslagtede ænder til jul

Ænderne er rengjorte fra slagteri, men vi har efterset hver enkelt and for rester af indmad mv. og fyldt anden med æbler og svedsker så den er lige klar til ovnen eller gryde.
Det eneste du skal gøre er at krydre med salt.
Alle ænder vejer mimimum 3 kg. nogle større.
Ænderne udruges, udklækkes og opdrættes på samme farm.
Slagteriet ligger i umiddelbart nærhed af staldene, hvilket gør at ænderne har ganske kort transporttid til slagtning.
Ænderne fodres med primært hvede. Foder indeholder ikke benmel, medicin eller vækstfremmere.

Pr. stk. 269,00
Vi anbefaler at bestille i forvejen, da vi ikke kan bestille ydereligere ænder end dem vi har reserveret.

Stegte ænder til jul

De friskslagtede ænder kan også bestilles i en stegt udgave hos din slagter.
Du får: 1 stk. friskslagtet and stegt med æbler og svedsker. (4 pers.) der er min. 2 stk. til hver
Anden er efter stegning klippet i passende stykker og lagt i alubakke.
Der medfølger stegesky til din sauce.

Opskrift:
Andestykkerne fordeles i en bradepande og drysses med groft salt. Ovnen opvarmes til 200˚C.
Kødet varmes i ca. 30 min. eller til skindet er sprød (nogle ovne kræver lidt højere temp. for at få sprød skind) skyen jævnes og smages til.

Pr. stk. 355,00

Kalkuner

Kalkunen er blevet rigtig populær og det magre kød kan tilberedes på mange måder. Du kan for eksempel vælge at tilberede kalkunen på den klassiske amerikanske facon - altså som hel farseret kalkun med tranebærsauce og gravy.

Hel kalkun fra Familien Jensen Kalkuner i Himmerland. Kalkun er en ny klassiker i det danske køkken. Særligt ved højtiderne, hvor vi normalt serverer and eller gås, har den mere magre kalkun vundet indpas som et sundere alternativ.

En hel kalkun er et godt valg, når I er mange om bordet.

Friskslagtet dansk kalkun.

Kalkunen vejer ca. 4-5 kg. Men vægten kan variere lidt, så vi prøver at finde en så tæt på den størrelse du ønsker.

Pr. kg 82,50

Farseret kalkun

Ønsker du en farseret kalkun tilbyder din slagter at gøre dette. Vi udbener kalkunen så kun lår og vinger er tilbage. Herefter farseres kalkunen med en hjemmelavet fars med champignon, grillet peber og persille.

Disse fås i flere størrelser:

Ca.3 kg, 6-8 pers. Pr. stk. 329,00
Ca.4 kg, 8-10 pers. Pr. stk. 399,00
Ca. 5 kg, 12-14 pers. Pr. stk. 479,00

Envidere kan også farsere et helt kalkunbryst og svøbe det med bacon.
Pr. kg. 122,00

Gæs

Fersk frilands gås fra Ravnssmed ved Løkken

Gæssene vejer ca. 5 kg.

 

Pr. kg. 120,00

 

Fersk and fra Ravnssmed ved Løkken

Frilandsand med masser af kød.

En kødand.

Denne and er af racen Mulard and.

Det er ikke en egentlig anderace, men en krydsning mellem moskus og ænder der stammer fra gråænder, som oftest er Peking eller Rouen.

Mulard er en kødand, som kombinerer den hurtige tilvækst fra Peking/Rouen med den store muskelmasse og det magre kød fra Moskus.

 

Udeliv og dyrevelfærd.
Ænderne er fra fritgående opdræt. De opdrættes i stalde med fri adgang til udendørsarealer.
.

Dug frisk.
Ænderne er friskslagtede.  Efter slagtning køles vore ænder ned i kølerum til minus 2° C. (modning).
Den rengjorte indmad ligges tilbage i anden inden pakning. Indmaden er nedfrosset til minus 22° C. inden tilbagelægningen.
Kuldeafgivelse fra den frosne indmad og den nedkølede and kan medføre, at der kommer rimfrost på poserne.

Ænderne vejer ca. 3 kg.+

Pr. kg 110,00

 

 

Økologiske ænder til jul

 

Pouls økologiske ænder er født og opvokset på friland tæt ved Løkken i Nordjylland og derefter slagtet i på selve gården. Ænderne er ca. 98 dage når de slagtes 14 uger gamle (normale "pap" ænder slagtes oftest omkring 50 dage gamle!) Ænderne får såkaldt langsomt voksene økologisk foder hvilket er med til at udvikle en markant og unik kødkvalitet. Og så betyder det altså en verden til forskel at de slagtes på gården og dermed ingen transporttid har til slagteri. Efter slagtningen bliver ænderne luftafkølet - hvilket betyder et mindre svind ved tilberedning, samt ikke mindst muligheden for at lave ekstra sprødt skind :-)

Opdrættet og slagtet på en af Poul Raunsmeds gårde ved Løkken i Nordjylland. Poul Raunsmed er 3. generation af passionerede andeopdrættere på gården. Ællingerne begynder tilværelsen i en dejlig lun stald, hvor de har fri adgang til foder og vand. Når de er 7 dage gamle får de adgang til udendørsarealerne, så de kan gå ud og rode og snadre samt stikke næbbet i svømmebassinet. Adgang til vandet er vigtigt så anden kan soignere næb, næsebor og hoved og derved holde fjerdragten ren og vandtæt. Ænderne kan færdes som de har lyst, ude eller inde. De bor i flokke á 1200 stk. oh har altid adgang til foder og vand, så de kan til enhver tid snuppe sig et forfriskende bad når de har lyst.

Ænderne vejer 3-3,5 kg. pr. stk.

Pr. kg. 130,00

 

Fersk andebryst

Vægt. ca. 350g.

 

Pr. stk.  69,50